Fejlemények

2024.01.17. 13:45

Kórházba szállították a pilismaróti baleset súlyos sérültjét

Egy személy súlyosan megsérült abban a balesetben, ami január 17-én, szerdán 11 óra után történt a 11-es főút 56-os kilométerszelvényében, Pilismarót Basaharc nevű településrészének határában. Az útzárat kora délután feloldották, ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán 11 órakor kapott jelzést arról, hogy megcsúszott a jeges úttesten és tetejére borult egy személyautó Pilismaróton, a Basaharc nevű településrész, illetve a szobi révhez vezető bekötőút közötti szakaszon. A riasztást követően az esztergomi hivatásos tűzoltók egy tűzoltó gépjárművel vonultak helyszínre, az egység visszaállította a kerekeire a járművet, elvégezték a kocsi áramtalanítását is. Az összetört gépjármű elszállításáról autómentő gondoskodott, a tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében nyújtottak segítséget, vagyis közreműködtek abban, hogy a kocsi mihamarabb felkerülhessen a trélerre.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mentők is riasztást kaptak, az elsődleges információk személyi sérülésről is szóltak, ezt Gányai Balázs rendőr őrnagy, vármegyei sajtóreferens is megerősítette a Kemma.hu-nak. Lapunk egyébként úgy tudja, hogy az érintett járműben összesen öt személy utazott, közülük négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, az ötödik utas pedig súlyosan megsérült. Őt a mentőszolgálat munkatársai egy budapesti kórházba szállították.

A pilismaróti balesettel szinte egy időben a 11-es főút búbánatvölgyi szakaszán is baleset következett be. Utóbbi kapcsán Gányai Balázs elmondta, hogy az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgynél nem volt szükség rendőri beavatkozásra, az érintett felek megegyeztek. Mindössze anyagi kár keletkezett, személyi sérülés ott nem történt. A balesetek és a jeges úttest miatt elrendelt útzárat 12 óra 31 perckor fel is oldották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában