Jegyzet

2024.01.02. 21:00

Ki beszél?

Újabb esztendőnk mai első munkanapjáról vélhetően többségünknek más-más dolog ugrik be. Sok gyári dolgozó életében azt jelzi, hogy amikor most kezükben tartják vármegyei napilapunk, a 24 Óra idei első számát, már felébredtek az éjszakás műszak utáni pihenésükből, vagy készülnek a délután kezdődő melóba.

Fenyvesi Károly

Bár most egyáltalán nem vagyok éhes, az én koromban már talán egy kicsit megbocsátható, hogy a házi kocsonya ugrik be. Édesapám jó emlékű pincesori barátja volt éveken át a társszerző egy remek darabban. A két család együtt vett két kis malacot, hátsó udvarunkban nálunk nőttek fel sorsuk csúcsra éréséig. Fokozva az izgalmakat, két külön napon lettek hősök egy-egy hajnaltól késő estig tartó, a vacsora után már jól lelassult forgatagban. Böllér nagybácsikám soha sem fáradó nagy dumája közepette. Egy nap múlva jött a laza levezetés. Már biztatóan rezgett az üvegtányérokban a kocsonya. Nem sokáig. A szikárabb tények felé lépegetve szerepel a naptárban a tegnapi dátum. A pezsgőzésen, a hangos, dúdolós daloláson, sőt a sok álmos szundikáláson, a tegnapi savanykás levesen is már sokan túl vannak. Vélhetően kevesebbek filóztak el azon, hogy ötvenhat évvel ezelőtti nyitányként, VI. Pál pápa kezdeményezésére, tegnap újra megéltük a béke világnapját.

A lelkieken túl? Ha ma hideg lesz, éjfélkor hangoskodni fognak az állatok. Hallani, érteni lehet őket. Nem én találtam ki. De azért próbálják ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában