Kemma.hu podcast

2024.01.15. 16:38

Kék Pont nyitását is tervezi a Kék Madár - PODCAST

A Léleksegítő Alapítványon belül működő Kék Madár Közösség vezetői minden évben kérdőívben kérik ki a szülők véleményt több kérdésben. Sugár Gabriella, a közösség vezetője beszélt a felmérés eredményéről és a 2024-es tervekről.

Kemma.hu

Sugár Gabriella mesélt a Kék Madár Közösség 2024-es terveiről.

Fotó: H.A.

A 2023-as év utolsó hónapjában új közösségi oldal állítottak össze. A Kék Madár Közösség – nyílt és zárt csoportja várja a csatlakozókat. A zárt csoportba belépők közül negyvenegy szülő töltötte ki a tizenegy kérdéses kérdőívet. Ebből kiderült, hogy a 32 gyermek 14 éven aluli, nagy többségül fiú. A diagnózisok tekintetében huszonhét dokumentumon a gyermekkori autizmus szerepel. A többségük integrált általános iskolába, vagy óvodába jár. Érdeklik őket az idegen nyelvek, az internetes tevékenységek, s a nehézségek között szerepelt a jövőkép hiánya, az iskolaválasztás, a fejlesztés hiánya is. A szülők a közösségtől a tapasztalatok megosztása mellett ötleteket, támogatást várnak.

A tervek között szerepel az autizmusbarát helyek, szolgáltatások szélesítése, s ennek megjelenítése. Szeretnének a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetével együttműködésben egy napközit létrehozni nem tanköteles korú fiataloknak és Kék Pontot, amely segítséget nyújtana az érdeklődőknek. Tatabánya Megyei Jogú Város támogatását kérték az együttműködők e rendkívül fontos misszió elindításához. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában