Látvány

2024.01.28. 06:55

Káprázatos fotók, videók: csaknem 300 gímszarvas sütkérezett Bakonyalján

Nem akármilyen fotók készültek a napsütkérező gímszarvasokról, Joó Gábor csodás fotót készített Bakonyalján.

Kemma.hu

Nem zavartatták magukat a szarvasok a napsütésben

Forrás: Beküldött

Fotó: Joó Gábor

A bakonyszombathelyi Joó Gábor nem akármilyen pillanatot kapott lencsevégre. Mintegy 200–300 gímszarvas sütkérezett a napon nagy meglepetésére.

Ritkán látni ekkora rudlit a környéken
Ritkán látni ekkora rudlit a környéken
Fotó: Joó Gábor / Forrás: Beküldött

– Ilyenkor nem gondolkodom. Csak bámultam...hirtelen nem tudtam fotózzak vagy videózzak. Nyilván csináltam mindkét anyagot róluk...és utána csak néztem őket – eleveníti fel a történteket Gábor, akit természetesen betartja a szabályokat.

Gábor azonnal gépet ragadt, hogy megörökítse a nem mindennapi pillanatot
Gábor azonnal gépet ragadt, hogy megörökítse a nem mindennapi pillanatot
Fotó: Joó Gábor / Forrás: Beküldött

– Járok le Somogyba is fotózni. Ott is találkoztam már nagy rudlival kétszer. Ilyenkor télen ezek a nagy rudlik bizonyos területeken nem ritkák. Szerettem volna régóta már nálunk is hasonlót fotózni. Most sikerült. Természetesen ezeket a vadakat turista úton nem nagy eséllyel látjuk. Én a terület fővadászával egyeztetve járom a Bakonyt. Tisztáson feküdtek kint. Ilyenkor megközelíteni őket lehetetlen. Szerencsére, volt egy pici erdősáv ahol kémlelni tudtam őket. Meg sem próbáltam közelebb menni, mert elriasztani őket nem akartam. Nem a zavarás a célom! A távolság olyan 100-150 méter lehetett – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában