Bérletek, jegyek

2024.01.03. 20:17

Itt vannak a pontos árak: ennyibe fog kerülni a jóárasított tatai tömegközlekedés

A tanulóknak és a nyugdíjasoknak 1200, a tataiaknak és a kistérségben élőknek pedig 1800 forint lesz az éves tatai bérlet a helyi járatokra.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: döntöttek az ingyenes helyi buszközlekedésről Tatán, a decemberi testületi ülésen. Vagyis mint kiderült mégse lesz teljesen ingyenes. Michl József polgármester elmondta, hogy a testületi ülés előtt tartottak egy rendkívüli bizottsági ülést, ahol a Volánbusz által kért módosításokat tárgyalták. Ez alapján született meg egy olyan rendszer, ahol bár nem ingyen, de egy tényleg jelképes összegért tudnak majd utazni a helyi buszokon a tataiak, a Tatán dolgozók, illetve a kistérségben élők. 

A tata.hu oldalon tették közzé a város a helyi buszközlekedés 2024. évi díjszabását. Emlékeztettek rá, hogy a 2023. évre megváltott helyi járatos bérletek 2024. február 5-ig érvényesek. A honlap szerint a közszolgáltatásnak minősülő helyi személyszállítással összefüggő jogszabályi követelményeknek való megfelelés, a közlekedési társaság számára kötelező statisztikai adatszolgáltatás teljesíthetősége, valamint a helyi közlekedésben résztvevő utasok biztosítási szolgáltatásra való jogosultságának megteremtése érdekében 

  • február 1-től a Tatán vagy a Tatai Kistérség (Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos, Vértestolna) településein élő, állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek, valamint a munkáltató igazolása alapján Tatán munkát vállalók 150 forintos áron válthatják meg 30 napos összvonalas bérletüket, az éves összvonalas bérlet ára pedig 1800 forint lesz. Ez 97,19 százalékos kedvezményt jelent.  
  • A tanuló és nyugdíjas 30 napos bérlet ára február 1-től 100 forint, a tanuló és nyugdíjas éves bérlet díja pedig 1200 forint lesz.  de természetesen a Tatán tanuló általános és középiskolásoknak továbbra is térítésmentesen biztosított a helyi közlekedés.
  • A fenti kategóriákon kívül esők a 30 napos összvonalas bérlet 5350 forintba, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a CityApp Tata mobiltelefonos alkalmazásban történő vásárlás esetén 5000 forintba fog kerülni. 
  • Az elővételben vagy az autóbuszon vásárolt, a megváltás napján korlátlan számú utazásra jogosító napijegyek ára 200 forint, mobilalkalmazásban történő vásárlás esetén 190 forint lesz.

A 30 napos és éves bérleteket a kedvezményre jogosító okiratok bemutatása mellett a tatai autóbusz-állomás jegypénztárában lehet megváltani 2024. február 1-től kizárólag személyesen.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában