Jegyzet

2024.01.18. 21:00

Hóember

A világnapok célja, hogy olyan témák is helyet kaphassanak a közbeszédben, amelyekről egyébként kevés szó esik.

Kemma.hu

A világnapok célja, hogy olyan témák is helyet kaphassanak a közbeszédben, amelyekről egyébként kevés szó esik. Az érdektelenség okai között szerepel például a kevés nagy ötlet, illetve a közvetlenül érintettek gyakran szűk rétege. Ugyanakkor egy-egy ilyen figyelemfelhívás alkalmas arra, hogy az embereket egy kicsit megismertesse a tágabb világ lassan már aktuálisnak minősíthető problémáival.

A témában otthonosan ténykedők szerint minden fontos ügynek van világnapja. Velem együtt, talán sokan érezzük úgy, hogy a naptárak lapjait már annyira betöltik a világnapok, hogy kevés kiemelt figyelem jut egy-egy fontos, izgalmas bejegyzésre. A világnapok szervezői általában sajtóközleményeket adnak ki, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetük, valamint olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek felkeltik az érdeklődést, mozgósítják azokat, akik korábban csak érintőlegesen foglalkoztak a jelzett témával. Vélhetően sokan nem jönnek nagyon nagy, forró izgalomba attól, hogy jelzem, ma van a hóemberek világnapja. Erről vélhetően nem sok szó esik a háziasszonyok délelőtti bevásárlása során, sőt, az urak két feles utáni reggeli kocsmai nyitánya után sem.

Első körben a hóemberek világnapja sokunk számára mókás fogalomnak tűnik. De, ha belegondolunk abba, hogy az alkotás megszületéséhez az első körben hóra van szükség, akár el is kezdhetünk gondolkodni a jövőnkön. A klímaváltozás gondjaival kezdve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában