Értekezlet

2024.01.26. 10:16

Hat hetes lesz idén a nyári szünet a tatai óvodákban

Az intézmények vezetői rendszeresen találkoznak, hogy a szakmai kérdéseket megbeszéljék.

Kemma.hu

Vezetői értekezlet tartottak a tatai Geszti Óvodában. A tata.hu-n számoltak be arról, hogy Michl József polgármester kezdeményezésére évek óta havi rendszerességgel gyűlnek össze a tatai óvodák és bölcsődék vezetői, hogy aktuális témákról, szakmai kérdésekről, és a közös munkáról tárgyaljanak.  
A januári értekezlet az évindításról szólt. 

Döntés született arra vonatkozóan, hogy miután a dadák szabadságát is felemelték, így a jövőben hat hetes lesz a nyári szünet, ami alatt ügyeleti ellátásban fogadják a gyermekeket. A találkozó másik témája a pedagógus béremelés volt, az átlagosan 30 százalék körüli béremelés az óvodapedagógusokat is érinti, a bérnövekedés nyomán kialakult bérkülönbözetet pedig a kormánytól megkapja az önkormányzat.

A tatai óvodákkal kapcsolatban Michl József elmondta, fejlesztések terén a következő nagy beruházás a Kertvárosi Óvodát érinti. A városrészben egy teljesen új intézmény épül, ugyanazon a telken, ahol a jelenlegi óvodaépület is áll. A projekt elindításához megvan a pénz, jelenleg a kiviteli tervek készülnek, amelyek alapján majd elindulhat a közbeszerzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában