Mozi

2024.01.05. 13:11

Három alkotás lesz terítéken az Agora Téli filmnapján

Romantika, dráma és nevetés, mindhárom főszerephez jut a hagyományos vetítéssorozat, a Téli filmnapok programjában. A Vértes Agorája ezúttal három remek alkotást tűzött műsorára. Az előadások január 8-ától 29-éig zajlanak, minden alkalommal 18 órakor kezdődnek.

Kemma.hu

Agora filmnapok

Forrás: avertesagoraja.hu

A szerelem természete rajzolódik ki az első filmen. A 2023-ban készült francia-kanadai mozi főszereplője Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor, aki már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Ám a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát egy másik férfival. 

Az Elfogy a levegő című drámában súlyos téma kerül a fókuszba. A főszereplő Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata. Az egyik szülő váratlanul feljelenti egy filmajánlás miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. 

A záró „fordulóban” A vadember keveredik nem mindennapi kalandokba, dán módra, mulatságosokba és kevésbé mulatságosokba. Martin (Rasmus Bjerg) kapuzárási pánikja elüt az átlagostól. Felszerelkezik egy íjjal és magára húz mindenféle állati bőrt, előidézve ezzel egy amolyan neandervölgyies kinézetet, amivel nekivág a norvég erdőknek, hogy ott éljen túl pár hetet függetlenül, messze feleségétől, Anne-től (Sofie Gråbøl) és gyerekeitől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában