Jegyzet

2024.01.23. 21:00

Gyarapodó világnapok

Még nem próbálkoztam a műfajjal, ennek ellenére nem tartom lehetetlennek, hogy remek doktori disszertációt lehet írni arról, miért gyarapodik szinte óránként világnapjaink száma.

A valamihez kapcsolódó dátumról nem kell nagy szavazást tartani. Én kigondolom, neked tetszik az ötlet, barátaink, az érintettek bólintanak rá. Jöhet a figyelemfelhívó híradás, a szellemes jelmondat, a közös gondolkodásra biztatás, az érdeklődésre érdemes rendezvények sora. Nagyon sok téma megérdemli a világ figyelmét. Talán több segítséget, információt kapnak az érintettek. Egy angol közvélemény-kutatás adatai alapján a mostani keddünk az év legszomorúbb, egy brit kutató szerint a legdepressziósabb napja, olvasható a világhálón. Ma van a depresszió világnapja. A szakemberek megfogalmazása szerinti pszichiátriai hangulatzavar a magyar lakosság majdnem ötödét érinti különböző korosztályban, élethelyzetben. A kutatások eredményeként, napjainkra a szakmai körökben már elfogadottá vált, hogy a depresszió nem kizárólag lelki okokra vezethető vissza. A világhálón az is olvasható, hogy a sokakat érintő, komoly gondban a biológiai tényezők is döntő szerepet játszanak. A depresszió tehát nem a jellem, vagy az akaraterő gyengesége, hanem ugyanolyan kór, mint például a cukorbetegség, vagy az allergia. 
Érdemes orvosi segítséget kérni. Magunknak, a hozzánk tartozóknak. Az év legszomorúbb napjáról meg lehet saját véleményünk. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában