Szép eredmény

2024.01.21. 10:43

Fejlettségben is a városok élmezőnyében Tata

Újabb felmérés bizonyítja, hogy Tata a legjobb városok egyike.

Kemma.hu

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az Egyensúly Intézet januárban közzétett, 53 mutató felhasználásával összeállított értékelése alapján Tata a 9. helyre került a 20 ezer fő feletti magyar városok között.

Az intézet által az egyes közösségek adottságainak és fejlődésének adatalapú értékelése, a települések, illetve a fővárosi kerületek egymáshoz viszonyított helyzetének nyomon követése érdekében létrehozott listán a 2014-es és a 2021-es adatok alapján is az elsők között szerepel ebben a kategóriában Tatával együtt Budaörs, Dunakeszi, Esztergom, Gödöllő és Hatvan. Ugyanakkor kikerült az első tíz helyezett közül Gyöngyös, Gyula, Mosonmagyaróvár és Sopron is. Az új belépők között van a 20 ezer feletti lakosú városok sorában Dunaharaszti, Hajdúszoboszló, Vác és Veresegyház.

Mint arról korábban beszámoltunk: az Otthon Centrum (OC) által a nemzetközi szakmai trendekhez igazodva tavaly év végén összeállított élhetőségi rangsor alapján Tata hazánkban a 7. legélhetőbb vidéki város. A Komárom-Esztergom vármegyei nagyobb városok közül Tata a legmagasabban rangsorolt település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában