Első hely

2024.01.19. 11:04

Tata lett vármegyénk legélhetőbb városa

Tata vármegyénk legélhetőbb városa egy friss felmérés szerint.

Kemma.hu

A tata.hu-n számoltak be arról, hogy az Otthon Centrum (OC) által a nemzetközi szakmai trendekhez igazodva tavaly év végén összeállított élhetőségi rangsor alapján Tata hazánkban a 7. legélhetőbb vidéki város. A Komárom-Esztergom vármegyei nagyobb városok közül Tata a legmagasabban rangsorolt település.

Mint írták: a lista összeállítása során a szakemberek a 20 ezer főnél népesebb városok életminőség szempontból lényeges mutatószámait vették alapul. A felmérés célja, hogy átfogó képet adjon a magyar települések élhetőségéről, figyelembe véve a különböző szempontokat, amelyek befolyásolják az emberek mindennapjait. Az életminőségi mutató százalékos kifejezéséhez az egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és civil életről szóló adatokat vették figyelembe. Fontos szempont volt a gimnáziumi tanulók, a háziorvosok és felsőfokú végzettségűek aránya, a foglalkoztatottság és a településre vándorlók száma.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a fővárosi kerületek végeztek az OC életminőségi rangsorának élén. Az első tizenegy helyet elfoglaló budapesti kerületeket Eger követi. A vidéki városok sorában az első tízben Eger és Tata mellett főleg az agglomerációs települések viszik a prímet: Veresegyház, Budaörs, Szentendre, Gödöllő, Vác és Dunakeszi egyaránt vándorlási pozitívumának köszönheti kedvező pozícióját. A Komárom-Esztergom vármegyei települések közül Esztergom a 44. helyre, Tatabánya az 54. helyre került a listán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában