Képviselők

2024.01.26. 15:25

Először ültek össze idén az oroszlányi képviselők: intézményvezetőt keresnek a Kölcsey élére

Január 25-én megtartotta idei első, munkaterv szerinti ülését az oroszlányi képviselő-testület, amin 9 napirendi pontot tárgyalt a grémium. Az egyik legfontosabb döntés volt, hogy a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői posztjára kiírták a pályázatot.

Wágner Zsanett

Az oroszlányi képviselők elfogadták Lazók Zoltán polgármester (OLPK) beszámolóját a két ülés között történtekről, majd hosszasan tárgyalták az Oroszlányi Szabadidő Egyesület labdarúgó szakosztályának idei támogatási kérelmét, de egyebek mellett elfogadták a bölcsőde és óvodák nyári nyitvatartási rendjét is. Módosították a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulással kötött megállapodást, valamint véleményezték a kötelező felvételt biztosító általános iskolai körzethatárokat.

Sürgősen dönteni kellett a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői poszt betöltéséről. Mint ismert, az oroszlányi képviselők Takács Tímea igazgató halálát követően, tavaly december 13-tól Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakembert bízta meg ideiglenesen - az intézményvezetői feladatok ellátásával.

A pályázat február 29-ig benyújtható, szakmai önéletrajzzal és vezetői programmal együtt. Postai úton az önkormányzatnak kell címezni (Rákóczi Ferenc út 78.), személyesen pedig a jegyzői titkárságon lehet jelentkezni. A pályázat elbírálása március 21, csütörtök. A képviselők egyhangúan támogatták a határozati javaslatot és jóváhagyták az 5 évre szóló vezetői megbízást április 12-től.

Végül az iskolakifli programról is döntöttek, aminek tárgyalását az intézményvezetők kezdeményezték. Az önkormányzat korábban több éven keresztül biztosította az oroszlányi általános iskolásoknak az iskolakiflit, ami a világjárvány miatt abbamaradt.

Három városi intézmény diákjait érinti a kérdés: a József Attila Általános Iskolába naponta 380, a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába napi 400, a Benedek Elek EGYMI-ben pedig 120 darabot kell biztosítani naponta. Ez a mennyiség több mint 5 millió forint terhet jelentene az idei költségvetésben.
A legkedvezőbb ajánlat a székesfehérvári ALBA-KENYÉR Sütőipari Zrt.-től érkezett, akivel a képviselő-testület támogató döntése értelmében február 01. napjától indulhat a program. Papp Péter Attila és Gyuga Mihály (Fidesz-KDNP) az ételpazarlás miatti félelmének adott hangot, és kérték az intézmények segítségét ennek megelőzése érdekében. 

A kérdések és interpellációk kapcsán Kontschán Flórián Jenő (OLPK) lakossági bejelentéssel érkezett. A hulladékgyűjtő szigetek környékén felhalmozódott szemét ügyében tolmácsolta a kérdést: a kommunális hulladék eltakarítása kinek a feladata? Gyuga Mihály Majk szolgáltatási színvonala felől érdeklődött, mikor lesz ott étterem? Sürgősen megoldandó kérdésként szerepelt a városi gyalogátkelőhelyek hiányos megvilágítása is, amit Lazók Zoltán városvezető is megerősített. Azt mondta, egyik este például majdnem elütötték a zebrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában