Összefogás

2024.01.04. 06:55

Dzsudzsák Balázs is az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr árvái mellé állt

Dzsudzsák Balázs is segítette az Esztergomban hősi halált halt TEK-es rendőr családját: egy dedikált DVSC-mezt ajánlott fel.

Pöltl Zoltán

Dzsudzsák Balázs válogatott meze 350 ezer forintért kelt el

Forrás: NSO

Fotó: Dömötör Csaba

A magyar futballsztár a ZoNa Alapítvány kezdeményezéséhez csatlakozott, mely szervezet végül 8 millió forintot gyűjtött össze a hősi halált halt Kónya Gábor családjának. A mezt úgy tudjuk, az Országos Mentőszolgálat egy munkatársa vásárolta meg, 350 ezer forintért. 

Mint ismeretes, a 34 éves Kónya Gábor főhadnagy akkor vesztette életét, amikor 2023. szeptember 20-án egy sikertelen túsztárgyalást követően egy gázpalackkal saját házát robbantotta fel egy férfi az Esztergomhoz tartozó Búbánat-völgyben, ahová a TEK és a rendőrség kivonult. A detonáció miatt több tűzoltó és rendőr is megsérült.

Ahogy az a Tények riportjában is elhangzott, jelenleg Máthé Dominik válogatott kézilabdázó mezére lehet licitálni. A mezt válogatott tagjai is aláírták. Egy Forma 1-es relikvia is gazdára talált már. A 2002-es Magyar Nagydíjon 16 pilóta és még két ember írta azt alá: Jean Todt, Willi Weber, M. Schumacher, R. Schumacher, Coulthard,  Sato, Barrichello, Wurz, Trulli, Button, Fisichella, Badoer,  Heidfeld, Irvine, Panis, Delarosa, Massa, valamint Räikkönen.

Kosztolánszkyné Alexa Hajnalka, az alapítvány létrehozója arról is beszélta TV2 kamerája előtt, hogy a család, a 4 éves és 8 hónapos kisgyerekek és édesanyjuk hogyan van most, és hogy az adományok nagyja ezer forintonként jött össze, néhány nagyobb tétel mellett. Bajtársak, rendőr kollégák mozdultak meg leginkább.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában