Már lehet jelentkezni!

2024.01.22. 12:20

Az idén is szerveznek kolbásztöltő versenyt Bánhidán

Már várják a jelentkezőket a második Bánhidai disznótor és kolbásztöltő versenyre. A Bánhidai Baráti Kör és a Puskin Művelődési Ház rendezvénye 9 órakor a kolbásztöltő verseny megnyitójával kezdődik. Tíz órakor zajlik a művelődési ház kertjében a látványos disznóvágás, majd 14 órakor a kolbásztöltő verseny eredményhirdetése.

Kemma.hu

Már várják a jelentkezőket. A kép a tavalyi eseményen készült

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Megannyi ízletes és illatos ínyencség várja majd az érkezőket. Lesz pecsenyehús, bánhidai sültkolbász, májashurka, húsos káposzta és a nagy kedvenc a hagymásvér. S emellé forralt bor, sör, üdítő, kávé is. 

A kolbásztöltő versenyre legalább 3 fős csapatok jelentkezését várják. A nevező csapatoknak a művelődési ház udvarán biztosítanak helyet, asztalt és vizet, valamint 5 kg vagy 10 kg friss kolbászhúst és a belet. A többi kellékről a csapatoknak kell gondoskodniuk, például a hagyományos kézi darálóról, a töltőgépről, a fűszerekről és egyebekről. 

Az elkészült kolbászból egy szál kostólót kell leadniuk a csapatoknak 13 óráig. Nevezni  február 2-áig lehet a [email protected] email címen. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában