Jegyzet

2023.12.29. 17:19

Tervezzünk!

A minap volt a járványügyi készültség nemzetközi napja. Majd Szent Tamás ünnepnapja. Ma van az aprószentek napja, a Heródes parancsára Krisztus keresésekor megöletett betlehemi kisdedekre emlékez(het)ünk. A Biblia szerint a király, amikor megtudta, hogy Jézus megszületett Betlehemben, parancsot adott, hogy minden fiú csecsemőt öljenek meg a városban és környékén.

Fenyvesi Károly

Az áldozatok száma legenda, ami talán biztos, nem voltak kevesen. Ami biztos, hagyományosan sokan rohamozták meg tegnap az áruházakat, boltokat. A kisebb, nagyobb terek, keskenyebb, szélesebb utcák alkalmi árusai többnyire kimaradtak ebből a forgatagból. Nem mindenkit lehet elérni azzal az évről évre ismétlődő szándékkal, óhajjal, kívánsággal, hogy egy kicsit enyhítse azon csalódást, elégedetlenséget, szomorúságot, amelyet a karácsonyfa alá tett ajándéka okozott. A pénzt vissza, a valami másra csere alkalmankénti reménytelen világa többségünk számára ismerős. Vagy talán nem. 

Ami viszont szintén biztos, nagyon sokan készülnek már nagy erőkkel az év utolsó napjának feledhetetlennek gondolt megünneplésére. Sok ifjú számítógép monitorja környékén van szemmagasságban ott egy bulira szóló belépőjegy, koccannak a titkos teli üvegek a szekrényében a nyári pólók mögött. Izgalmas a készülődés. Erről jegyezte meg ilyentájt a falunkban a fafűrészes Lala bácsi, hogy jövőre is lesz egy új nap. Ha nem is érjük meg. De tervezni jó! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában