Kemma.hu podcast

2023.12.04. 15:03

Nevelőszülők jelentkezését várják vármegyénkben is - PODCAST

András Kata, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettesét, valamint Pataki Ildikó, tatabányai nevelőszülőt faggatta Sugár Gabriella az Ágota közösségről, a nevelőszülővé válásról. Elhangzott: a Szent Ágota ma már az ország 13 megyéjében, köztük Komárom-Esztergom vármegyében is gondoskodik a családjukból kiemelt gyerekekről és fiatalokról.

Kemma.hu

A képen balra Pataki Ildikó és mellette András Kata

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

A Szent Ágota gondoskodásában lévő több mint 6 ezer gyermek agy része csaknem 1800 nevelőszülőnél él, kisebb részük pedig a 36 kislétszámú, családias lakásotthonokban. Vármegyénkben folyamatosan keresik a nevelőszülőket, akik addig, amíg a vér szerinti családban kialakult veszélyeztető helyzet nem oldódik meg, gondoskodnak a csemetékről. A nevelőszülő tehát átmeneti segítséget nyújt a családjából kiemelt gyermeknek, amíg annak helyzete nem rendeződik. Ennek módozatai: hazagondozzák, ha a családi körülmények rendeződek; ha jogszabályok megengedik, örökbe fogadhatják őket, és van olyan eset is, amikor a nevelőszülőnél nő fel a gyermek. Vármegyénkben 195 családjából kiemelt gyermekről gondoskodik a Szent Ágota, ők 70 nevelőszülőnél élnek. 
A Szent Ágota folyamatosan várja a jelentkezőket, akik nyílt szívvel fogadnák a gyerekeket. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában