Út

2023.12.06. 11:33

Napokon belül eltűnhet a gödör a Május 1. útról

A gyorskötésű beton már megérkezett, a szakemberek bármikor elkezdhetik a munkát Tatán, a Május 1. úti gödörnél.

Goletz-DeáK Viktória

Mint arról korábban beszámoltunk: november 25-ére eltűnt a még augusztusban kihelyezett terelőtáblát a Május 1. úton a Komáromi és a Bláthy Ottó utcai kereszteződések között Tatán. Feltehetően egy autós megunta, hogy hónapok óta kerülgetnie kell a gödröt, amit még mindig nem javítottak meg. 

Még akkor megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy megtudjuk ők vitték-e el az terelőtáblát, és mikorra várható a gödör javítása. Válaszuk most érkezett meg, amiből kiderül, hogy a kérdéses útszakaszról a figyelemfelhívó táblát nem társaságuk vonta be, azt ismeretlen tettes távolította el. 

– Az útellenőrünk még november 25-én pótolta azt a helyszínen. A helyreállításhoz szükséges speciális gyorskötésű betont már leszállították a tatabányai mérnökségre, amennyiben az időjárás engedi, szakembereink hamarosan elvégzik a szükséges helyreállítást, addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük – tették hozzá. 

Mint arról korábban beszámoltunk: egy új gödröt kerülgethetnek a tatai autósok a Május 1. úton. A Magyar Közút Nonprofit Zrt-től akkor megtudtuk, hogy a kérdéses úthibát egy víznyelő melletti burkolatkipergés miatti süllyedés okozza. Az útszakaszon a személy és tehergépkocsi forgalom is jelentős, az akna elhelyezkedése miatt pedig a forgalom nagymértékben veszi igénybe a víznyelőt. Ezért alakult ki a hiba. 

Mint írták, a kijavítás a hiba jellege, illetve a helyszín sajátosságai miatt komoly erőforrást igényel, és komplex munkákkal jár – mivel feltárásra és nagyobb felületű, nem csak pontszerű javításra van szükség–, amelyet, amint lehetőségük adódik rá, tatabányai mérnökségük szakemberei el fognak végezni. Azonban a gödör továbbra is a kétsávos út közepén van, így feltehetően még nem adódott rá lehetőségük a szakembereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában