Közút

2023.08.17. 18:30

Még sokáig kerülgethetjük a Május 1. úti gödröt Tatán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint hosszabb és nagyobb beruházással lehet csak javítani az úthibát.

Goletz-DeáK Viktória

Egy új gödröt kerülgethetnek a tatai autósok a Május 1. úton a Komáromi és a Keszthelyi utcai kereszteződések között. Az aszfalt pár méterrel távolabb már egyszer beszakadt és évekig keserítette meg a sofőrök és a lakók életét. A gödör akkor országos hírnevet is szerzett magának azzal, hogy a lassan türelmüket vesztő tataiak karácsonyfát, nyuszit, vagy pont napraforgót ültettek bele. Akkor a visszatérő források okozták a galibát. Először csak foltozgatták az utat, de az mindig újra beszakadt. Végül egy hónapokig tartó feltárás és helyreállítás kellett ahhoz, hogy végre újra simán gurulhassanak az autók. 

A gödör története azonban mély nyomott hagyott a tataiakban, így az újabb Május 1. úti aszfaltbeszakadásnál joggal merült fel bennük a kérdés, hogy most mire számíthatnak. Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy megtudjuk miért alakult ki a gödör és mi lesz a sorsa. 

Mint írták: a kérdéses úthiba egy víznyelő melletti burkolatkipergés miatti süllyedés. Az útszakaszon a személy és tehergépkocsi forgalom is jelentős, az akna elhelyezkedése miatt pedig a forgalom nagymértékben veszi igénybe a víznyelőt, ezért alakult ki a hiba. 

– A sávos terelőtáblát a közlekedésbiztonság fenntartására, illetve a további állapotromlás megelőzésére helyezték ki szakembereink. A kijavítás a hiba jellege, illetve a helyszín sajátosságai miatt komoly erőforrást igényel és komplex munkákkal jár (feltárás, nagyobb felületű, nemcsak pontszerű javítás), melyet amint lehetőségünk adódik rá, tatabányai mérnökségünk szakemberei el fognak végezni. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük! - írták válaszukba. 

Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy Tatán, a Somogyi Béla utcában, a körforgalomhoz közel keletkezett gödrön már elkezdtek dolgozni a munkások. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában