Születésnap

2023.12.22. 13:55

Kilencvenéves lett a munka oroszlányi hőse

Születésnapja alkalmából köszöntötte Rajnai Gábor oroszlányi alpolgármester és File Beáta jegyző az önkormányzat épületében Kurucz Jánost, aki a munka hősének is hívható. Korábban megkapta a Bányász Szolgálati érdemérem összes fokozatát és további rangos állami elismeréseket is.

Kemma.hu

Kurucz Jánost köszöntötték 90. születésnapján

Forrás: oroszlany.hu

János Bodroghalomban született 1933-ban. Nyolcan voltak testvérek, nem volt kicsi a család. Dolgozott a Diósgyőri Vasműben, Egercsehiben, Lyukóbányán, míg az oroszlányi Szénbányák Vállalatnál kötött ki. Az oroszlany.hu számolt be arról, hogy az alpolgármester személyesen gratulált a szépkorúnak a napokban és átadta az önkormányzat ajándékát.

Munkásságát számtalan oklevél, kitüntetés, elismerés őrzi. A Bányász Szolgálati érdemérem összes fokozata mellett megkapta a Munka Érdemrend bronz és ezüst fokozatát, 1978-ban pedig Állami Díjjal tüntették ki. Szabadidejét a horgászat és a kertészkedés töltötte ki a ma már egyedül élő ünnepeltnek, akit testvérei mellett két gyermeke, négy unokája és négy dédunokája is köszöntött a nevezetes alkalomból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában