Fejlesztés

2023.12.09. 09:48

Inkubátorház segíti az esztergomi vállalkozások létrehozását és fejlődését

Bár október elején átadták, és a hivatalos átadóról tudósítottunk is, a városházától újabb tájékoztatót adtak ki a 400 négyzetméter alapterületű esztergomi Inkubátorházról. Ebben többek között kiemelik, hogy a Széchenyi 2020 program keretében 533 836 453 forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás biztosításával alakította ki a létesítményt.

Pöltl Zoltán

Október 11-én átadták az 533 millió forin TOP-os forrásból megvalósult inkubátorházat

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

„Inkubátorházak fejlesztése” címen nyert TOP-os támogatást Esztergom, melynek alapján a helyi gazdaság fejlesztését célozva építették fel a Mátyás király utcában ezt a létesítményt. 

Az október 11-ei átadón elhangzott, hogy a létesítményben irodabérlés, tárgyalóterem igénybevétel, adminisztratív szolgáltatások, szakmai rendezvények szervezése és minden más, ehhez kapcsolódó szolgáltatás várja az Esztergomba települni szándékozó kis- és mikrovállalkozásokat. 

A most kiadott tájékoztatóban rámutatnak:

Az Inkubátorház olyan induló vállalkozásoknak nyújt segítséget, akik tevékenységük végzéséhez nem rendelkeznek megfelelő helyiséggel, irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel. Továbbá vállalkozásuk fejlesztéséhez tanácsadásra, különböző szolgáltatásokra és együttműködésre van szükségük.

Ezek mellett ugyancsak kiemelik, hogy a létesítmény célja, hogy megkönnyítse a vállalkozások létrehozását és fejlődését, hogy a piaci viszonyoknál kedvezőbb környezetet teremtsen, továbbá, hogy az első években segítse a vállalkozások beilleszkedését a helyi- és regionális gazdaságba, valamint technikai és szükség esetén szakmai hátteret biztosítson számukra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában