Jeles évfordulók

2023.12.02. 08:51

Időkapszulát is elhelyeztek a tatabányai Család és Gyermekjóléti Szolgálat születésnapján

Hatalmas ünnepi tortarajz fogadta a vendégeket a TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Szolgálatának Központjában. Többszörös jubileumot ünnepeltek, így a 35, a 25, a 21, a 20 és az 5 is szerepelt rajta.

Kemma.hu

Nagy-Dombovári Máriával, az intézmény szakmai vezetője is köszöntötte a vendégeket

Forrás: V. I.

Több évfordulót is ünnepel az idén a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) Család és Gyermekjóléti Központja. Korábban Nagy-Dombovári Máriával, az intézmény szakmai vezetőjével, és Zombai Ágnessel, az óvodai, iskolai szociális segítők csoportvezetőjével készítettünk egy podcastet, ahol részletesen beszámoltak a jeles évfordulókról. 

Az ünnepi alkalomból a Család és Gyermekjóléti Szolgálat Platán téri központjában rendeztek ünnepséget. Az évfordulók között kiemelkedő, hogy Tatabányán, a családsegítő szolgálat az idén 35 éves. Ugyanakkor tíz évvel később, 25 éve indult el a gyermekjóléti ellátás a városban. A két szolgáltatás kezdetben külön, majd évekkel később már egy intézményen belül látta el a rászorulók támogatását.

Az óvodai és iskolai szociális segítők csoportja éppen öt évvel ezelőtt alakult meg. Ünnepel a Csobogó Klub is, amely különlegességgel élő fiatalokat fog össze is már több évtizedes múltra tekinthet vissza: húsz évvel ezelőtt alakult, és a szakemberek szeme láttára nőttek fel az ebben aktívan résztvevők. A kapcsolatügyelet pedig 20+1, azaz huszonegy évvel ezelőtt kezdte meg működését. 

Többszörös jubileumot ünnepeltek
Fotó: Varga Ildikó / Forrás: Beküldött

Az ünnepségen Smelcné Portik Ágnes, a TJ ESZI intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, majd hozzászólásokat és rövid műsor után időkapszulát helyeztek el az udvarban. 

A rendezvényen részt vett többek között Bencsik János országgyűlési képviselő is, aki közösségi oldalán is beszámolt a születésnapról. „Jó volt találkozni az egykori és a mai munkatársakkal! Ma is jó szívvel gondolok az 1987-es esztendőre, amikor a GYIVI-be kerültem nevelőnek és egy hónap után a szomszédos leánynevelő pszichológusa, Juhász Etelka megszólított, hogy lenne-e kedvem a tavasszal induló Családsegítőben dolgozni. ...... Így kezdődött” - fogalmazott a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában