Szilveszter

2023.12.28. 13:54

Idén sem lesz csendes a szilveszter: mától kaphatók a tűzijátékok megyeszerte

Csütörtöktől vásárolhatóak a tűzijátékok és december 31-én este hat óra illetve január 1-jén reggel hat óra között használhatóak fel az úgynevezett harmadik osztályba sorolt tűzijátékok, pirotechnikai eszközök.

Kemma.hu

Már az első nap rohamosan fogyott a készlet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– Már december 28-án kora reggel szép számmal érkeztek a vásárlók. Mindenki szereti a tűzijátékot, és időben érkeznek, hogy megvásárolják szilveszterre – kezdte lapunknak Csenke Olivér, a Mega Tűzijáték tulajdonosa, aki hozzátette:

– Leginkább a tűzijátéktelepeket szeretik a vásárlók, ezek egyszeri gyújtással több darab rakétát lőnek ki, talán ezek a legszebbek és legbiztonságosabbak is.

S, ha már biztonság. Csenke Olivér kiemelte azt is, nagyon fontos, hogy a használati utasítás szerint használjuk ezeket, a tűzijátéktelepeknél támasszuk ki valamivel a telepeket, továbbá tartsuk be a megfelelő védőtávolságot.

– Figyeljünk arra is, hogy a tűzijátékok felett vezeték, kábel vagy bármi olyan dolog, amit eltalálhat, ne legyen!

Petárdát továbbra is tilos birtokolni és felhasználni! Aki a tilalom ellenére petárdázik, szabálysértést követ el és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A felrobbanó petárda rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést, a végtagok roncsolódását, csonkolódását, a hallás tartós károsodását is okozhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában