Itt vannak

2023.12.07. 14:20

Fotókon, ahogy hóesésben érkeztek meg a legmodernebb harckocsik Tatára

A nagymacskák hivatalos átadója várhatóan december 14-én lesz Tatán

Kemma.hu

Mikulás szán helyett kamionnal érkezett az első Leopard 2A7 HU harckocsi a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárhoz december 5-én éjszaka. A vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj katonái így is hatalmas örömmel "bontogatták" a Németországból érkezett hatalmas ajándékot. 

Mint arról korábban beszámoltunk: Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a következő napokban az új harckocsiból várhatóan megérkezik az első öt példány, amelyek a Magyar Honvédség számára készültek. 

A Magyar Honvédség az új Leopard 2A7HU-ból 44 darabot rendelt, amelyek a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárhoz kerülnek majd. A Leopardok mellett Leguan hídvetők, műszaki mentő harcjárművek is érkeznek az országba. A teljes flottát 2025-re kapja meg a Magyar Honvédség.  A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontos részeként hazánk 44 darabot vásárolt a világ legmodernebb harckocsijából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában