Fényár

2023.12.07. 17:00

Fotók: ünnepi fénybe öltözött Kisbér

Felkapcsolták az ünnepi fényeket “Bakonyalja fővárosában", valamint ég az első gyertya Kisbér adventi koszorúján.

Kemma.hu

Kisbéren a Fő téren láthatjuk a városi szabadtéri betlehemet, amely este, kivilágítva is csodaszép.

– Azt gondolom, a kisbériek kisebb-nagyobb csoportokban hozzáteszik a magukét a közös hangulat kialakításához. Van egy városszépítő egyesületünk, akik évente jó néhány alkalommal a belvárost hangulatnak megfelelően feldíszíti. A városüzemeltető intézményünkkel, a városigazgatósággal kiegészülve már elkészítették közösen az aktuális dekorációkat. Kikerültek a kandeláberekre a karácsonyi díszkivilágítás elemei is – mondta el lapunknak Sinkovicz Zoltán, a település polgármestere, aki hozzátette:

– Folyamatban van egy adventi gyertyagyújtásokat magába foglaló rendezvénysorozat, amely majd kiegészül egy kis karácsonyi vásárral is, szintén a Fő téren. Éppen ma egyeztettem a kereskedőkkel, akik kint lesznek. Azt gondolom, hogy nagyon remek hangulatot fognak a térre varázsolni. S, ez volt az egésznek a célja, és ezért alakítottunk ki oda színpadot, hogy a rendezvényeket meg tudjuk valósítani. Ezenkívül van egy közösségi tér is, amely ezekre a feladatokra ideális. 

Kisbéren december 2-án este tartották az első adventi gyertyagyújtás ünnepségét, az időjárásra való tekintettel a Nagyboldogasszony Templomban. Az eseményen Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelent ünneplőket, majd Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere mondta el ünnepi beszédét. A köszöntőket követően Vajs Tibor református lelkipásztor áhítatát hallhatták. A közös imádság után a református hittanosok verses, énekes műsora következett, Mocsári László kíséretében. Kozmáné Apró Piroska verses előadással készült. 

Sinkovicz Zoltán meggyújtotta a templomban lévő adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepség befejezését követően a jelenlévők átsétáltak a Fő térre, ahol a református asszonyok által készített süteménnyel, valamint a hagyományoknak megfelelően forró teával és Vörös Sándor borából elkészített forralt borral látták vendégül a megjelenteket. Ezeket az Őszi Napfény Idősek Otthona konyhás lányai készítették el, és a művelődési központ munkatársai szolgálták fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában