Tűzesetek

2023.12.29. 08:15

Elveszett emlékek, leégett pékség - sok dolguk volt a tűzoltóknak 2023 második negyedévében is

Egy fiatal család lakása égett ki Tatabányán, leégett egy ácsi pékség tetőszerkezete, egy dorogi bácsi pedig kórházba került a tűz miatt 2023 második negyedévében.

Kemma.hu

Leégett egy pékség tetőszerkezete Ácson április 10-én húsvét hétfőn. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a pékség 500 négyzetméteres épületének tetőszerkezete lángolt, mintegy 200 négyzetméteren. A tüzet a komáromi hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt, a tűz a szomszédos házakra nem terjedt át. 

Húsz négyzetméteren keletkezett tűz egy tatabányai házban, a Gábor Áron utcában áprilisban. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat nagyjából fél óra alatt. Mégis, szinte egy élet munkája veszett oda. A fiatal pár kirándulni volt az erdőben, amikor telefonhívást kapott, hogy tűz van a házukban. Azonnal hazasiettek, de egyikük sem számított arra, amit a helyszínen tapasztalt.

Családi ház és melléképülete égett teljes terjedelmében Dadon, a Szabadság utcában májusban. Az házban élő idős embert a mentőszolgálat munkatársai kivizsgálásra kórházba szállították. A tűz oltását végző oroszlányi, kisbéri, kocsi és tatabányai tűzoltó egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral eloltották az épület tüzét. Az oltás során az egységek egy gázpalackot eltávolítottak az épületből, egy további a tűzben felrobbant. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában