Segítségnyújtás

2023.04.11. 17:30

„A párom össze is esett az ajtóban” - mindene odaveszett a tatabányai családnak a tűzben

Húsz négyzetméteren keletkezett tűz egy tatabányai házban, a Gábor Áron utcában hétfő délelőtt. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat nagyjából fél óra alatt. Mégis, szinte egy élet munkája veszett oda.

Sz. N.

Ottjártunkkor éppen egy jótevő érkezett a fiatal párhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A fiatal pár kirándulni volt az erdőben, amikor telefonhívást kapott, hogy tűz van a házukban. Azonnal hazasiettek, de egyikük sem számított arra, amit a helyszínen tapasztalt.

– Mindenünk elégett. Ez egy galériás házrész, itt éltünk hárman a férjemmel és a másfél éves kisfiammal. A házban az anyósomék élnek, egy külön részt alakítottunk ki magunknak, mikor érkezett a gyermekünk. 

Három hónapja parkettáztunk, fél éve járólapoztunk, új fémlépcsőt vettünk 

– kezdte a tizenkilenc éves Makó Mercédész, aki hozzátette, hogy mindig megvolt mindenük, próbálták építgetni az életüket és előrébb jutni, megteremteni mindent a kisfiúk számára.

Hatalmas pusztítást végzett a tűz
Hatalmas pusztítást végzett a tűz
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

–  Nekem az egész olyan hihetetlennek tűnt. Én naiv vagyok, bevallom őszintén, mert azt gondoltam, majd csak egy festés, vagy kiszellőztetek maximum, biztos, nincs nagy baj. Amikor hazaértünk, a tűzoltók oltották a házat, de már a végső fázisát láttuk. A párom össze is esett az ajtóban.

A férfi édesapja vette észre a tüzet, először azt hitte, hogy tüzelnek valamelyik háznál, majd meglátta, hogy az épületrész ég. Rögtön hívták is a tűzoltókat.
– A galéria is elégett, azt is szét kell verni, mert nem tudni, mikor omlik össze. 

Azt mondták a tűzoltók, hogy tégláig kell leverni az egész házrészt, életveszélyes még bemenni is. Megmondom őszintén, nem mertem még hazahozni a kisfiam, mert attól félek, hogy lelki traumát fogok neki okozni ezzel. 

A házba az utcáról megyünk be és féltem, mit fog szólni, hogy minden olyan fekete és hogy ez miért történt – mondta sírva az édesanya.

Teljesen lakhatatlanná vált az épület
Teljesen lakhatatlanná vált az épület
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

– A hétre szabadságot vettem ki a munkahelyemen. Ha esetleg mondják, hogy már bemehetek a házba, akkor én két kézzel fogom kilapátolni a sittet, csak hogy minél előbb történjen valami.

Portálunk értesülése szerint egy régi kábelvezeték meghibásodása okozta a szerencsétlenséget.

Minden segítség jól jön
A közösségi oldalakon már sokan megosztották a tragikus eset hírét. Pénzt kérni nem akarnak, de minden építőanyag, ruha vagy gyermekjáték jól jönne most nekik.
– Bútoroknak sajnos még nincs hely. Kisebb gáztűzhelyet esetleg el tudunk tenni a tető alá, hogy ne ázzon, mert azt nem szeretnénk, ha valami baja lenne azoknak a tárgyaknak, amiket kapunk. A családban szerencsére sok ezermester van, úgyhogy inkább építőanyagokra lenne szükségünk, hogy egyáltalán el tudjuk majd kezdeni újjáépíteni a házat – mondta az édesanya.
Ottjártunkkor éppen egy jótevő érkezett a fiatal párhoz. Tímea két zacskónyi játékot és ruhát hozott segítségül.
– A közösségi oldalon láttam, hogy mi történt. Nekem is egy ilyen idős kislányom van, úgyhogy belegondoltam, milyen szörnyű érzés lehet ez most nekik. Amikor egy ilyen esetben gyermek is érintett, az mindig más – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában