Döntő

2023.12.02. 09:49

Diákversennyel hívták fel a figyelmet a környezet védelmére Tatabányán +fotók

A Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület 2023-ban is meghirdette Tatabánya és térsége általános iskolás korú diákok számára az A négy elem meg én című versenyt, immáron tizenharmadik alkalommal.

Szalai Nikolett

A Bárdos-gimnázium tanulói töltik ki a feladatlapot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A hétfői, Tatabányán rendezett döntő előtt, a helyszínen járva a jelenlévők egyebek mellett megtudhatták, hogy a versenyre az iskolák háromfős csapatokkal nevezhettek, amelynek témája az ember és környezete, környezetvédelem, természetvédelem, klímavédelem, energiatakarékosság. 
Kiderült továbbá az is, hogy a csapatok az idei évben is két elektronikus feladatlapot kaptak. A versenyen negyvenhét csapat vett részt, amelyek közül a legtöbb pontot elért tíz csapat vett részt a hétfői döntőben. A finálénak A Vértes Agorája kamaraterme adott otthont. 

– Itt a döntőben mindenki nulláról indul. Először egy totót töltöttek ki a csapatok. Öt állomás volt, ahol mindenki ugyanazt az öt kérdést kapta. A válaszok alapján majd ismét pontozzák őket, és eszerint alakul ki a végeredmény – árulta el Boda Andrásné, környezetvédelmi szakértő, a környezetismereti vetélkedő elnöke, aki hozzátette, hogy ebben az évben igazán szoros volt az online forduló, három-négy pont különbség volt mindössze a csapatok között. 
A döntőt Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya város polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőbeszédében kiemelte a környezetvédelem fontosságát. 
Az idei versenyre nemcsak Tatabányáról, hanem Tárkányból, Oroszlányból, Tatáról, Tarjánból és Nagyigmándról is jelentkeztek csapatok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában