Vadludak védelme

2023.12.12. 15:50

Csütörtökig lehet jelentkezni a tatai Csendes Szilveszter járőr és figyelőszolgálatra

Idén december 31-én este és éjjel Tatán járőr- és figyelőszolgálatot szerveznek a helyi rendőrség, a polgárőrség és polgári természetőrök együttműködésével

Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy nagy érdeklődés kísérte a szilveszteri figyelő és járőrszolgálattal kapcsolatos felhívást, ezért a Magyar Madártani Egyesület vármegyei csoportja egy újabb képzést szervez. Jelentkezési határidő: december 14.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Komárom-Esztergom megyei csoportja annak érdekében, hogy Tatán megóvja a csendes szilveszter vívmányát, idén december 31-én este és éjjel járőr- és figyelőszolgálatot szervez Tata Város Önkormányzata, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület és az Által-ér Szövetség részvételével. A szolgálatot a helyi rendőrség, a polgárőrség és polgári természetőrök együttműködve végzik majd.

A csoport szeretné, ha a tatai és Tata környékén élő lakosok is megmutathatnák, hogy a vadludak védelme fontos számukra. Ezért lehetőséget kínálnak arra, hogy civilek is részt vegyenek a járőrözésben és figyelésben. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni egy jelentkezési lapot. 
A rendelet betartásának érdekében az önkéntesek szilveszterkor ott lesznek a város teljes belterületén, különös figyelmet fordítva azokra az utcákra, terekre, ahol az elmúlt években illegális tűzijátékozást észleltek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában