Jegyzet

2023.12.16. 21:30

Csodavárás

Tavaly nem volt adventi vásár Tatabánya főterén. Hiányoztak a forralt bor árusok. Nem lengte be az ínycsiklandó fahéj és szegfűszeg illata a városközpontot.

Wágner Zsanett

Hiányoztak a fények és nem volt feldíszített fenyő sem. Az önkormányzat döntése és az anyagi megszorítások okán csak a képzeletünkben létezhetett a csoda. Sokat segített a nézőpontváltás.

Bevallom, hiányzott a kirakodás. Aztán a barátaimmal arra gondoltunk, tehetünk-e valamit az ügy érdekében. Magad uram, ha szolgád nincs. Egyik este készítettünk süteményt és forraltunk bort. A hónunk alá csaptunk néhány plédet és csillagszórót. Árpád szobra mellett találkoztunk és karácsonyi dalokat énekelve, valamint jókat beszélgetve eltöltöttünk csaknem két órát a mínuszokban. A szívünk megtelt szeretettel és azonnal felmelegedett. Amikor már kifogytunk a szóból, a téren sétálók is csatlakoztak mini rendezvényünkhöz. Viccesen megbeszéltük, hogy minden este találkozunk – karácsony előtt jártunk néhány nappal – és vidámsággal, jókedvvel töltjük meg az üres teret.

Íme a bizonyíték arra, hogy nem telhet el év mindig ugyanúgy. Hérakleitosz, a görög filozófus szerint az egyetlen állandó a változás maga. Mi akkor, 2022 decemberében úgy döntöttünk, hogy hiába változtak meg a körülmények körülöttünk, mindent megteszünk a szép ünnepvárásért és méltó módon köszöntjük a karácsonyt. Utólag azt mondom, nem tehettünk volna jobbat. A csodát nem lehet kívülről várni. Az az egyetlen dolog, ami bennünk van. Mindenkiben. Csak hagyni kell felszínre törni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában