Közgyűlés

2023.12.31. 19:32

Bővülnek a tatabányai bölcsődei férőhelyek

Az idei utolsó tatabányai közgyűlés egyik kiemelt témája volt a bölcsődei férőhelyek biztosítása, amelyet pártállástól függetlenül támogatott valamennyi, az ülésen részt vevő képviselő.

Kemma.hu

Az idei utolsó tatabányai közgyűlés egyik kiemelt témája volt a bölcsődei férőhelyek biztosítása, amelyet pártállástól függetlenül támogatott valamennyi, az ülésen részt vevő képviselő. A közeljövőben a jelenlegi közel négyszáz bölcsődei hely tovább bővül a megyeszékhelyen, ahol egyébként évről-évre túljelentkezés volt a legkisebbeket ellátó intézményekbe. 

Az Óvárosi bölcsődében két, egyenként tizenkét fős új bölcsődei csoportot alakítanak ki a kerítés mellett lévő épületszárny bővítés erévén. A két csoportszobán túl többek között előtér, babakocsi tároló, gyermeköltöző-átadó, gyermekfürdő, akadálymentes WC a szülők számára, raktár, előírásoknak megfelelő méretű és elhelyezkedésű helyiséget alakítanak ki. A férőhelybővítés részeként tervezik a terasz kialakítását, a kapcsolódó tereprendezést, járdaigazítást, kötelező akadálymentesítést, valamint a meglévő épületegyüttes átalakítását, az új egység csatlakozásával járó külső és belső átalakítást is. Az intézmény dolgozóihoz ezzel egyidejűleg két felsőfokú és két középfokú végzettségű szakember csatlakozik. 

Felsőgallán ezzel párhuzamosan egy mini bölcsődét alakítanak ki, két csoporttal, amelyekben hét-hét három év alatti gyermek helyezhető el. Az intézmény a Tatabányai Egyesített Bölcsődék telephelyekén működik majd, négy fő kisgyermeknevelővel, valamint két dajkával. Az intézmény esetében törekedni fognak arra, hogy a mini bölcsőde szakszemélyzete felsőgallai lakos legyen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában