Gyakorlat

2023.11.16. 09:05

Videón a nagy durranás: tatai katonáktól dübörög a Bakony

Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: honvedelem.hu

A honvedelem.hu számolt be arról, hogy a tatai alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal. A tataiak az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében november 19-ig borítják füstfelhőbe a Bakonyt.

Mint arról korábban beszámoltunk: az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Újmajor tábor ad otthont az ADAPTIVE HUSSARS 2023 gyakorlat egyik NATO elemének, a többnemzeti zászlóalj harccsoportnak. A Magyar Honvédség alakulatai és a nemzetközi állomány mellett ugyanakkor idetelepültek az MH Ludovika Zászlóalj végzős hallgatói és a területvédelmi ezredek katonái is. A lövész és a harckocsi század harcalaki foglalkozásokat tart, illetve a rendszeresített fegyverzet-technikai eszközeit méri be, a török század pedig - a horvát egység vezetésével - elméleti és gyakorlati képzéssel készül a tábor őrzés-védelmére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában