Kiképzés

2023.11.12. 10:42

Fotókon a többnemzetes hadgyakorlat, ahol a tatai katonák is bizonyítják rátermettségüket

Tatai katonák résztvételével zajlik Újmajorban a többnemzeti hadgyakorlat.

Kemma.hu

Folytatódik a kiképzés Újmajorban és Bakonykútiban. A tatai dandár közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a napokban a helyszínen járt a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, Kaszab Zoltán főtörzszászlós, aki megtekintette a tartalékos katonák kiképzését, valamint a Leopard 2A4HU harckocsik és az olasz Centauro gumikerekes harcjárművek harcalaki foglalkozását is. 

Egyébként az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Újmajor tábor ad otthont az ADAPTIVE HUSSARS 2023 gyakorlat egyik NATO elemének, a többnemzeti zászlóalj harccsoportnak. A Magyar Honvédség alakulatai és a nemzetközi állomány mellett ugyanakkor idetelepültek az MH Ludovika Zászlóalj végzős hallgatói és a területvédelmi ezredek katonái is. 

A lövész és a harckocsi század harcalaki foglalkozásokat tart, illetve a rendszeresített fegyverzet-technikai eszközeit méri be, a török század pedig - a horvát egység vezetésével - elméleti és gyakorlati képzéssel készül a tábor őrzés-védelmére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában