József Attila Könyvtár

2023.11.12. 10:25

Várakozáson túli összefogás: sikeres volt a tatabányai terepjárósok jótékonysági könyvvására

A tatabányai József Attila könyvtárban öt napon keresztül válogathattak az érdeklődők a jótékonysági könyvvásáron.

Kemma.hu

Minden elképzelést felülmúlt az az érdeklődés és támogatás, amit a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a jótékonysági könyvvásáron tapasztaltak. Körösladányi Zsombor, az eyesület vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy volt aki csak 1-2 darabott vett, de akadt akit tucatnyi könyvvel távozott. De sokan vásárlás nélkül tetted adományt a dobozba. Mint mondta: számukra 5 forint is segítség, így mindenkinek nagyon hálásak voltak, akik támogatták az egyesületüket. Az önkéntes tűzoltó azt is elárulta, hogy végül 325 ezer forint gyűlt össze, amit a mentőkutyáik képzésére fognak fordítani.

– Sok régi és új könyvfelajánló jelentkezett, hogy támogassák az eseményt könyveikkel, sok régi és új könyvvásárló tért be hozzánk kincseket keresve. Kutyáink sok-sok simit kaptak, sokan megcsodálták fotóalbumunkat, vagy hallgatták bevetéseinkről, feladatainkról szóló élménybeszámolókat. Szombat estig izgultunk a végeredmény miatt, de látható volt, hogy sokan elismerik, támogatják munkánkat az adománydobozba bedobott kisebb-nagyobb összegekkel – mondta Zsombor.

Mint arról korábban beszámoltunk: újabb jótékonysági könyvvásárt szervezett a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Gyűjtésük fő célja, hogy vizsgázott mentőkutyáiknak olyan eszközöket, felszereléseket, speciális tápokat vásároljanak, melyek a további képzéseikhez, fejlődésükhöz, hatékony életmentésükhöz kellhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában