Állampolgárok lettek

2023.11.16. 15:00

Újabb öt állampolgár tett esküt Oroszlányban

A napokban újabb öt új magyar állampolgár vehette át honosítási dokumentumait Kulcsár Viktória anyakönyvvezetőtől és Rajnai Gábor alpolgármestertől az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatalban.

Wágner Zsanett

Öten lettek magyar állampolgárok a napokban

Forrás: oroszlany.hu

Kulcsár Viktória anyakönyvvezető elmondta, tudja, milyen hosszú út vezetett idáig és egyben emlékeztetett arra is, hogy nem lehet feledni azt a földet, amelyre gyereklábunk először lépett, hol anyánk beszélni, hinni tanított. 

– Nem ígérhetünk derűs eget, gondtalan, boldog életet, de szabadságot, emberi jogokat, munkás élettel való boldogulást nyújthatunk. Tudjuk, hogy nem csodát várni jöttek hozzánk, családjuk számára akarnak biztonságos, boldog jövőt építeni. Ehhez minden segítséget megad önöknek új hazájuk. Magyar állampolgárrá válásuk napján azt kívánom, hogy érezzék itthon magukat Magyarországon és Oroszlányon! – ezekkel a szavakkal köszöntötte az anyakönyvvezető az új honfitársakat.

Az állampolgárok Rajnai Gábor alpolgármestertől vehették át a hivatalos iratokat, egy-két kedves szó kíséretében. Beszédét a köszönet szavaival kezdte, amiért Oroszlányt választották új otthonuknak és azt kívánta mindenkinek, találjon otthonra, barátokra és jó munkahelyre a bányászvárosban.

– Soha ne feledjék azt az országot ahonnan származnak, járjanak vissza, tartsák a kapcsolatot az otthoniakkal – mondta útravalóul a városvezető helyettes, aki szerint mindenkire vár a feladat, hogy hittel és reménnyel nézzen a jövőbe. Az ünnepség végén a jelenlévők elénekelték a Himnuszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában