Jegyzet

2023.11.02. 21:00

Szünetek

Elérkezett kétharmadához annak az iskolai tanévnek az őszi szünete, amely szeptember első napján kezdődött és a következő esztendő utolsó előtti péntekéig tart.

A csillagok állására esetleg figyelőknek, vagy a nagy jövendölésekre gyengén rámozdulóknak nagyon ajánlom a tényt, péntektől péntekig tart a jelenleg zajló tanév. Kis cifrázás, hogy adott iskola utolsó, befejező évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban május 3., a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban május 31. Csak hogy maradjunk egy képben, ezen két nap is péntek. Lehet figyelni a csillagok állását, jöhetnek a jövendölések. Gyakorlatiasabb világ, hogy az őszi nyitány után a szülők egy része azt matekozta, hogy iskolásaiknak a megszokottnál tovább, június 21-ig kell suliba járniuk. Úgymond cserébe, hosszabbak lesznek a szünetek. Az őszi most már egészen biztosan nem. A gyerekeknek, a magunk mögötti tanévhez hasonlóan, kilencnapos őszi jóléte, vasárnapi folytatással, a múlt hét szombatján kezdődött. Szerdára jött a piros betűs mindenszentek, aztán máris előttünk a kilenc nap zárásaként egy hétvégi szombat és vasárnap. 
A gyerekek többsége talán élvezhette, élvezi az őszi szünetet. Jobb esetben, szüleik meg tudták oldani napközbeni felügyeletüket. Segítséget tudtak, tudnak adni a nagyszülők. Legfeljebb kicsit később mentek ki a dédik sírjához. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában