Fejlesztés

2023.11.17. 13:04

Nő a forgalombiztonság a 8135-ös jelű Tatabánya–Kisbér összekötő úton

A fejlesztéseket követően nőtt a forgalombiztonság, valamint nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala.

Kemma.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként 1,5 kilométeren újult meg a 8135-ös jelű út 13+200 és 14+700 kilométerszelvények közötti szakasza. Ehhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 355 millió forintból valósította meg a beruházást – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A beruházást a társaság bruttó 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A projekt során a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról és a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, majd kiegyenlítő réteg, ezt követően pedig a teljes felületen aszfalt kopóréteg, valamint új padka épült. Cserélték a KRESZ táblákat, továbbá új tartós burkolati jeleket festettek.

A beruházás záró sajtóeseményén beszédet mondott Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Bogáth István, Kömlőd polgármestere, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, továbbá Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom vármegyei igazgatója.

A fejlesztéseket követően nőtt a forgalombiztonság, valamint nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában