Egészségügy

2023.11.05. 08:41

Miniszteri okleveleket és díjakat adtak át: megyénk egészségügyi dolgozóit is elismerték

Batthyány-Strattmann László és Hőgyes Endre munkásságát méltatta dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára október 30-án a minisztériumban tartott ünnepségen, ahol Pro Santitate díjakat és miniszteri okleveleket adott át azoknak a szakembereknek, akik kimagasló szakmai tevékenységükkel nap mint nap hozzájárulnak az egészségügy szakszerű működéséhez.

Kemma.hu

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Dr. Takács Péter elmondta, ez a hétfői nap azért kiemelkedő, mert Batthyány-Strattmann László és Hőgyes Endre szellemiségének örököseit ünnepelhetjük. Azokat az egészségügyben dolgozó kollégákat, akik a példájukat követve egy élet elkötelezett munkáját tették a magyar egészségügy fejlődésébe, a betegek gyógyításába, a társadalom egészségébe.

Az államtitkár emlékeztetett, Batthyány-Strattmann László hosszabb keresés után, 30 évesen talált rá a hivatására: 1900-ban szerezte meg orvosi végzettségét Bécsben. Bár gazdag és befolyásos főnemes volt, az ezzel járó lehetőségeit hivatásának kibontakoztatására használta fel.

Hőgyes Endréről szólva elmondta, a XIX. század második felének kiemelkedő, és nemzetközi szinten is elismert egészségügyi alakja volt, aki a tudomány melletti az emberek szolgálatáért vállalt felelőssége és a jövő generációk képzésében végzet munkája méltán teszi példaképpé mindannyiunk előtt.

Az egészségügyi államtitkár köszönetet mondott a kitüntetettek elvégzett példaadó, elkötelezett munkájukért, egyúttal megjegyezte, hogy a magyar egészségügyet mindig is áthatja Batthyány-Strattman László és Hőgyes Endre szellemisége. ,,Kívánom, hogy ennek segítségével sikerüljön közösen felépítenünk egy hatékony, korszerű, ugyanakkor emberközpontú, szeretettel teli egészségügyi ellátórendszert!” – zárta gondolatait az államtitkár.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, kimagasló szakmai munkája elismeréseként ezen az ünnepségen Pro Sanitate Díjat kapott dr. Nyikus Ilona, a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház, és az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet Radiológiai Osztályának főorvosa.  

Szintén ezen az eseményen miniszteri elismerő oklevélben részesült Horsa Róbertné, a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház, Pénzügyi és Számviteli Osztály könyvelője, valamint Nádudvari Ferencné, a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház, Humánpolitikai Osztály osztályvezető helyettese is.

Továbbá rajtuk kívül szintén miniszteri oklevélben részesült Vilmos Péterné dr. Felföldi Éva, az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház nyugalmazott főorvosa, és Sáfrány Piroska, az Országos Mentőszolgálat, Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet, Komárom-Esztergom Vármegye Bábolna/Kisbér Mentőállomás vezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában