Tájékoztatás

2023.11.30. 16:00

Még két hétig lezárva marad a tatai Fazekas és Kálvária utca kereszteződése

Egyelőre még nem használhatják az autósok a Fazekas és a Kálvária utcai kereszteződést.

Kemma.hu

Még majd' két hétig nem lehet használni a kereszteződést

Forrás: Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy várhatóan december 11-ig még le lesz zárva a Fazekas utca – Kálvária utcai csomópont, ahol az önkormányzat megbízásából zajlik a kereszteződés átépítése, melynek köszönhetően a munkálatok befejezését követően a gyalogosok a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úttesten. A közvilágítás fejlesztésével, valamint prizmák burkolatba való beépítésével még nagyobb biztonságban használhatják majd a gyalogosok és az autósok a kereszteződést. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a munkálatokat október 31-én, kedden kezdődtek, az érintett csomópontot a gépjárműforgalom elől teljes mértékben lezárták. A csomópont gyalogosan átjárható maradt a teljes kivitelezési időszak alatt. A II. János Pál pápa téren a templom mögötti parkolók továbbra is használhatók. A parkolót a Fazekas utcán keresztül  lehet közelíteni. A Fazekas utca Kőfaragó ház előtti szakaszára a Fekete út felől lehet behajtani, kihajtani pedig az alsó ágon.

A beruházás után biztonságosabb lehet majd a kereszteződés a gyalogosok számára is
A beruházás után biztonságosabb lehet majd a kereszteződés a gyalogosok számára is
Forrás: Kemma.hu

A Kálvária utca zsákutca lett, a Tanoda tér, illetve Hullám utca felől lehet megközelíteni az ingatlanokat. A Kálvária utca alsó szakasza felfelé lett egyirányú, a Hullám utca párhuzamos szakaszán lehet eljutni a lezáráshoz közeli ingatlanokhoz, így a Hajnalcsillag Óvodához. A Kocsi utca felől a Kálvária utca a Fazekas Iskola sarkánál van lezárva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában