Lopják az erdőt

2023.11.28. 10:21

Lovasrendőrök eredtek az illegális fatolvajok nyomába a Gerecsében

A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság együttműködése keretében ismét közös járőrszolgálatot tartottak a gerecsei erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek – falopás, quadozás, hulladéklerakás –ellen. Ezúttal a készenléti rendőrség lovasai is segítették a kollégák munkáját a drónos és kutyás rendőrök mellett.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Kemma.hu

Limp Tibor, a Vérteserdő Zrt. Gerecsei Igazgatóságának vezetője köszöntötte a csapatot. Elmondta, hogy Tatabánya környezetében indultak útnak.

– Most három dologra koncentrálunk. Az egyik az illegális hulladéklerakás, aztán a téli hónapokban jelentkező falopások ellen kell fellépnünk, ezeken túl az engedély nélküli motorozásra is figyelünk. Összesen huszan vesznek részt az akcióban, rendőrök, polgárőrök és az erdészet kollégái – foglalta össze a szakember, hozzátéve, hogy a kezelésükben mintegy 11 ezer hektár állami erdőt felügyelnek, amelyből most 6 ezer hektárt igyekeztek lefedni az akcióval.

Az illegális hulladéklerakások, illetve a falopások főleg a várossal érintkező területeken gyakoriak. Ezért ezekre a területekre helyezték a hangsúlyt. Nem ez volt az első közös akciójuk. Mint arról korábban beszámoltunk, nyár után ősszel újabb akciócsoportot szerveztek az illegális szemétlerakók, a fatolvajok és az illegálisan az erdőben motorozók ellen. Akkor kutyákkal, drónnal és krosszmotorokkal eredtek a szabályszegők nyomába. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában