Fejlesztés

2023.11.03. 18:45

Indul az új járóbeteg-irányítási rendszer Komárom-Esztergom 5 városában

Rétvári Bence államtitkár jelentette be, hogy kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer. Több Komárom-Esztergom vármegyei intézményt is érint a digitális fejlesztés.

Kemma.hu

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) - nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az EgészségAblak új funkciójáról az MTI-nek. Rétvári Bence elmondta: a betegek mostantól országos, egységes, digitális rendszerben kapnak időpontot, első ütemben öt járóbeteg-szakrendelésre; a rendszer 2024. márciusáig fokozatosan bővül további rendelésekre. Az új országos rendszerben lefoglalt időpontok megjelennek az EgészségAblak mobilalkalmazásban ist, tette hozzá az államtitkár.

Az új digitális rendszer Komárom-Esztergom vármegyében az alábbi helyeken indul el: Batthyány Kázmér Szakkórház (Kisér), Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet, Selye János Kórház (Komárom), Szent Borbála Kórház Tatabánya), Vaszary Kolos Kórház (Esztergom).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában