Jubileum

2023.11.16. 13:46

Hatalmas tortával ünnepelték az 50 éves koppánymonostori óvodát +FOTÓK

– Megduplázza az önkormányzat a koppánymonostori Napsugár Óvoda szombati jótékonysági báljának bevételét – jelentette be dr. Molnár Attila polgármester az intézmény ötvenedik születésnapjának ünnepségén, amelyet november 16-án, csütörtök délelőtt tartottak.

Körtvélyfáy Dina

Ünnepi torta is érkezett az óvodába

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Dr. Molnár Attila hangsúlyozta, bölcsődéik és óvodáik európai színvonalúak, bárhol a világon megállnák a helyüket.

– Fontos, hogy néz ki egy épület, de ehhez csupán anyagi forrás szükséges – fogalmazott dr. Molnár Attila. – A legfontosabb mégis az intézmény lelke, amelyet azok adnak meg, akik itt dolgoznak és akik ide járnak. A Napsugár Óvoda munkatársai pedig igazi közösséget alkotnak.

Koppánné Molnár Mónika intézményvezető elmondta, Koppánymonostoron 1973-ban kezdte meg a működését az óvoda, az elmúlt öt évtized alatt pedig nem csak az óvoda épülete, udvara változott, de a falakon belül is jelentős változás ment végbe. Az intézmény először egy, majd két csoporttal működött, a lakosságszám megnövekedésének köszönhetően pedig már három csoport várja a gyerekeket.

Bálra készülnek
Az ünnepséget megelőző napon megnyíltak az intézmény falai a volt és jelenlegi óvodások előtt. A résztvevők megtekintették az óvodát, kézműves alkotó délutánt is rendeztek, a tornaszobában pedig retro mozival készültek. Emellett a szülői munkaközösség sütivásárral is készült, amely nagy sikert aratott. Az ünnepség napján is meg lehetett tekinteni a retro játék és fotókiállítást is. A születésnapi bál szombaton 19 órakor kezdődik a koppánymonostori művelődési házban.

– Miközben a jubileumi ünnepségre készülődtünk, felidéztük a múltat, nosztalgiáztunk. Megelevenedtek a dolgos hétköznapok, a meghitt ünnepek, a felújítások munkáival járó aggodalmak és örömök. Fontosak az ilyen pillanatok, hiszen a múltunk határozza meg mostani életünk minden pillanatát – mondta az intézményvezető. 

Ezt követően Czita János alpolgármester, aki maga is monostori óvodás volt, mondott beszédet. Később a Pillangó csoportosok műsora következett, majd a születésnap torta is megérkezett a terembe a program zárásaként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában