önfeledt gyerekkor

2021.09.02. 20:04

Biztonságosabb környezetben játszhatnak a komáromi apróságok

Megújult a koppánymonostori Napsugár Óvoda játszóudvara, amelyet a minap adtak át. Az elöregedett, balesetveszélyes, beteg tujasornak mennie kellett.

K. D.

Az avatóünnepségen a Jerusalema táncot járják a gyerekek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Koppánné Molnár Mónika intézményvezető elmondta, az udvarra több új játékot is telepítettek. Többfunkciós várat, hintákat, mérleghintákat, homokozót, rajztáblákat. Emellett padokat, körpadot, szemeteseket is telepítettek. A munkálatok során az elöregedett, balesetveszélyes, beteg tujasor helyett egy ciprussort ültettek. Ezenfelül hársfákat, cserjéket is elhelyeztek, gyepszőnyeget és öntözőrendszert is kialakítottak.

Az előkert is megújult, a talaj új térkő burkolatot kapott. Az árnyékot két nagy méretű napvitorla biztosítja. Az ivóvízkút ugyancsak megújult, illetve az udvar hátsó részére faházat telepítettek. A kivitelező a Dibusz Kft. volt.

Az avatóünnepségen a Jerusalema táncot járják a gyerekek
Fotó: K. D. / 24 Óra

Dr. Molnár Attila polgármester arról beszélt, az önkormányzat még 2017-ben határozott úgy, hogy a város minden óvodájának játszóudvarát felújíttatja. Hangsúlyozta, a közintézmények rendbetétele ugyanolyan fontos feladat számukra, mint a nagyberuházások.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangoztatta, mindig öröm, ha egy gyermekintézmény egy része megszépülhet, mert ez jól mutatja az adott település felnövekvő nemzedékekhez való viszonyulását. Hozzátette, fontos az óvodák, bölcsődék esztétikuma, komfortossága, hiszen a szülők számára sem mindegy, milyen környezet várja gyermekeiket.

Az óvoda nagycsoportosai, akik már iskolába mennek a napokban, kedves műsorral köszöntötték az ünnepségen részt vevőket. Verset mondtak, majd eljárták a Jerusalema táncot. A műsort követően Czunyiné dr. Bertalan Judit, dr. Molnár Attila és Koppánné Molnár Mónika vágta át a nemzeti színű szalagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában