Kemma.hu podcast

2023.11.29. 20:29

Fontos dátumok, határidők a középiskolákba felvételizőknek - PODCAST

A középiskolai felvételi fontosabb határidőiről, teendőiről volt szó a beszélgetés során, ahol Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatóját kérdezte Sugár Gabriella.

Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Az első komoly határidő november 30. Eddig kell jelentkezni a központi írásbeli vizsgákra. Január 20-án zajlik a központi felvételi vizsga. Vereckei Judit elmondta: a jelentkezéstől függetlenül a lakóhelyhez közeli oktatási intézményben is lehet írásbelizni.

Február 9-éig küldik el az értékelőlapokat, majd a felvételi dokumentumokat február 21-éig kell leadni. Azokban az intézményekben, ahol szóbeli felvételi is van, március 4-e és 20-a között zajlanak a személyes beszélgetések.

Március 22-éig hozzák nyilvánosságra a felvételi jegyzéket, majd április 8-a és 10-e között van lehetőség a korábban leadott intézmények sorrendjén változtatni. Újakat ekkor már nem lehet beleírni. Ha van módosítás, annak beküldésére tehát három napja van a szülőknek, s ezt követően, április 26-áig jelenik meg az egyeztetett felvételi eredmény, amely már a végeredmény. Ezután értesítik a középfokú intézmények a jelentkezőket a felvételi eljárás eredményéről. 
Ha nem sikerül a felvételi, van lehetősége a szülőknek fellebbezésre, amely június végéig zárul. A beiratkozás ezt követően zajlik. 

Ha nem sikerül a normál felvételi eljárás során az intézményválasztás, akkor pótfelvételi keretében próbálkozhat a diák és a szülő. Azok az intézmények, amelyeknél még van szabad hely lehetőségük van pótfelvételi eljárás során feltölteni a szabad helyeket. A pótfelvételi legkésőbb augusztus 31-én zárul. 
Vereckei Judit szólt a sajátos nevelési igényű tanulók továbbtanulási lehetőségeiről is. További információkat pedig az internetes felületeken is kaphatnak az érdeklődők. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában