Városi Egészségnap

2023.11.23. 10:27

Egészségnapot szervezett a Magyar Vöröskereszt Kisbéren

Prevenciós látás- és hallásvizsgálaton, vastagbélrákszűrésen, dietetikus tanácsadáson, cukorszint ellenőrzésen, vérnyomásmérésen vehettek részt az érdeklődők.

Kemma.hu

A Wass Albert Művelődési Központ adott otthont a Városi Egészségnapnak. A Magyar Vöröskereszt szervezésében 2023. november 17-én és 18-án ingyenes vizsgálatokkal és előadásokkal várták az érdeklődőket. A hivatalos megnyitót pénteken délután tartották, ahol Oláh Gábor, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegye Kisbér Területi Szervezetének területi koordinátora köszöntötte a megjelenteket, majd beszédet mondott Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere, ezt követően az esemény főtámogatójának, a Minebea Access Solution Hungary Kft. (U-Shin) képviselője, valamint Hamburgerné Újvári Irén, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei igazgatója.

A megnyitók után Gunagriha előadása következett a meditációról, spiritualitásról, a valódi belső béke és öröm eléréséről. Gunagriha, Srí Csinmoj spirituális mester tanítványa, a magyarországi Sri Chinmoy Alapítvány alapítója. Az előadás után vegán ételkóstolón vehettek részt a jelenlévők. “A testem, mint működő szervezet“ – Ismerd meg a tested működését a védőnők segítségével játékos formában elnevezésű programon vehettek részt a gyerekek. Ezenfelül a hat és tizenkét éves gyermekek számára EMC Meridián Diagnosztikára volt lehetőség. De természetesen a kisebbeknek csillámtetoválással is készültek a szervezők.

A Városi Egészségnap szombaton folytatódott különböző vizsgálatokkal, szűrésekkel. Tíz órától egészen délután négy óráig a következőkkel várták a felnőtteket: prevenciós látás- és hallásvizsgálat, vastagbélrákszűrés, dietetikai tanácsadás, vércukorszint ellenőrzés, digitális mérleg, mell mulázs, csontritkulás szűrés, talpmasszázs centrum, valamint demencia szűrés.

Este hat órától Pál Feri atya ÉN, MI MINDENKI – az önmegvalósítás lehetőségei című előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Pál Feri atya amellett, hogy katolikus pap, mentálhigiénés szakember, és az egyik legjobb előadó lebilincselő előadásaival. 2000-ben, több mint húsz éve kezdett el előadásokat tartani teológiai és pszichológiai témákat is érintve, némi spiritualitással átszőve.

Ingyenes vizsgálatok
A szakrendeléseken egy-egy vizsgálatra hónapokat kell várni. A városi egészségnapokon azonban mindenkinek lehetősége van előjegyzés nélkül, esetleg kisebb várakozás mellett elvégeztetni azokat a vizsgálatokat, amelyekre szüksége van. A kétnapos programsorozaton ingyenesen vehettek részt az érdeklődők, a kamarateremben tartott előadásokra csupán előjegyzésre volt szükség. A rendezvényt a Minebea Access Solution Hungary Kft., a TTT Egyesület és a Balom BT. támogatták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában