1,1 millió euró

2023.11.16. 06:55

Kerékpárral a magyar-szlovák határon innen és túl: átadták a Bike Paradise-t

A két projektpartner, Párkány és Ipolydamásd, valamint az Ister-Granum EGTC együttesen tartották november 15-én a Bike Paradise nevű projekt záróünnepségét. A helembai művelődési házban megrendezett ünnepségen több politikus is felszólalt, majd a nemzetiszínű szalagok átvágása az Ipoly folyó szlovákiai és magyar oldalán is megtörtént.

Kemma.hu

Az érintett települések vezetőivel közösen vágta át a nemzeti színű szalagokat a két államtitkár

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Helemba különleges adottságú felvidéki település művelődési házában Nagy Péter, az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás elnöke köszöntötte november 15-én a Bike Paradise projektzáró eseményre érkezett vendégeket, elöljárókat, köztük Rétvári Bencét, belügyminisztériumi államtitkárt, Révész Máriuszt, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkárát, Michal Kaliňákot, a szlovák Beruházási-régiófejlesztési és informatizációs minisztérium munkatársát és Csenger Tibort, a felvidéki Nyitra megye önkormányzatának alelnökét.

Révész Márius a november 15-ei helembai projektzárón a magyar-szlovák kapcsolatokról beszélt
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

Az ünnepségen mind a magyar, mind pedig a szlovák minisztériumi tisztségviselők arról szóltak beszédeikben, hogy ezek az eurorégiós projektek erősítik az egymással határos két ország turisztikai és kulturális együttműködését, Nagy Péter elnöke hozzátette, hogy ez az eurorégió egy nagy család, ahol mindenki szívén viseli ennek a területnek a sorsát, fejlődését. Az eseményen elhangzott: a 2022-ben indult és 2023. október végén zárult beruházás 1,1 millió euró európai uniós támogatással valósult meg.

A beszédeket követően az ünneplő közönség a közelben lévő, államhatárnál lévő hídhoz ment, hogy először helembai, majd az ipolydamásdi oldalon is ünnepélyesen, egyházi áldásszertartással kísérve átvágják a nemzeti színű szalagokat. A magyarországi részt Esztergomnál összekötő szlovákiai és magyar oldalon továbbfutó kerékpárút ekkor átadott vonala a Párkány-Helemba-Ipolydamásd-Letkés települések mentén halad, amely a „Három Folyó Régiója” területén található, ott, ahol számos tematikus kerékpártúrát kínál a társulás. Ezekről az istergranum.eu oldalon lehet bővebben olvasni.

A magyar-szlovák határon átnyúló Bike Paradise ipolydamásdi szakaszának egy részlete
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában