Kemma.hu podcast

2023.11.27. 15:46

Az otthontalanok ellátását segíti az USZSE - PODCAST

Novembertől megkezdődött a téli időszámítás a hajléktalan ellátásban. Az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke, Balatoni Ágnes volt stúdiónk vendége, aki az otthontalanok egész éves ellátásának ismertetése mellett kitért a téli időszakban zajló szolgáltatástípusokra is.

Kemma.hu

Az USZSE elnöke, Balatoni Ágnes volt stúdiónk vendége.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Elmondta: hozzávetőlegesen négyszáz ügyféllel állnak kapcsolatban, akiknek tíz százaléka lehet ténylegesen fedél nélküli. Nem szeretnék igénybe venni a nappali melegedőt vagy az éjszakai szállást sem. 
A többiek nagy része a városok peremterületén különböző helyeken, hétvégi házakban, vagy elhagyatott építményekben vannak. Azt is elmondta: az utóbbi években emelkedett a fiatalok száma, akiknek egy része az állami gondozottak körül kerül ki, de többen érkeztek az ország más részeiből munkavállalás reményében. A nagy többségük azonban ötven év körüli, sokan évtizedek óta élnek az utcán. 
Folyamatosan működik a segélyvonaluk, amelynek száma: 34/511-028. Ezen a telefonszámon szívesen fogadnak pléd és meleg, kötött ruházat felajánlást, sapkát, sálat, kesztyűt, hiszen a teli időszakban ezek nélkülözhetetlen kellékek az ellátásban. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában