Futóverseny

2023.11.21. 11:15

A korábbi atlétikai bajnokot unokája vette rá a komáromi futásra

Nagy sikert aratott Komáromban a Valentinianus nyomában elnevezésű futóverseny. Az egyik idős, a korábbi középiskolás atlétikai bajnoki címeket szerző induló például unokájával ért örömmel célba.

Kemma.hu

Célban a nagyapa és Zora unokájuk

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Mint portálunk megírta, nagyon nagy sikert aratott Duna-parti városunkban a Valentinianus nyomában elnevezésű remek futóverseny, amelyet a Komárom-Európa Futóegyesület szervezett. Szülői, illetve nagyszülői kísérettel a legifjabb sportos nemzedék több tagja is sikeresen teljesítette a távját, az apróságok jutalma érem, banán, alma, csoki volt. A közzétett fotónkon egy nagypapa futott unokájával. 

Az esztergomi Bottyán János Gép és Műszeripari Technikumban ötvenegy évvel ezelőtt érettségizett műszerész osztálya az utóbbi időkben már minden esztendőben találkozik. Simon Tibor csapatából többen szinte egy időben jelezték szerkesztőségünknek, hogy ismerik a képen látható nagypapát. A komáromi Szeghalmi László, akkoriban még Almásfüzitő-felsői, illetve esztergomi albérletes srácként az osztálytársuk volt. Középiskolásként nagyon sikeres volt országos korosztályos atlétikai versenyeken, a sprint futószámokban, illetve távolugrásban ért el remek eredményeket. 

Telefonos érdeklődésünkre László elmondta, hogy a műszeripari technikus oklevél megszerzése után a fővárosban, a Csepel egyesületének színeiben sportolt. Fél év után tönkrement a lába. Bevonult katonának, az atlétika gyorsan a múlté lett. Őszintén szólt arról is, hogy napjainkra már nagyobb mozgásokra nem vállalkozik, néha már így is kevés a levegő. László és Gábor fiuk is focizott a komáromi csapatban, aztán jött a mindennapi munka. 
A komáromi, ahogy ő fogalmazott, a molaji futás nagyon egyedi eset volt, négyéves Zora unokájuk vette rá távja közös teljesítésére. 

Bajnok lett
Lászlóék másik három unokája közül a hétéves Zsombor próbálgatja az iskolában a focit és a teniszt, a hat­éves Csongor és a hároméves Csenge előtt nyitott még a jövő világa a sportban is. A családfő válaszait megköszönve, a múltat idézve, jeleztük, hogy ötvenegy évvel ezelőtt megyei napilapunk elődje, a Dolgozók Lapja arról adott jó hírt, hogy a nagyapa országos középiskolai bajnok lett távolugrásban iskolája csapata tagjaként. Már elfelejtette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában