Kemma.hu podcast

2023.11.21. 13:35

A gyerekek akkor beszélnek szépen, sokat, ha a szülő is ezt teszi vele - PODCAST

Stréhliné Peternák Magdolnát, a pedagógiai szakszolgálat logopédusát faggatta Sugár Gabriella arról, hogy milyen életkorban, mely jellemzőkre figyeljünk a kisgyermek beszédfejlődésekor. Melyek azok a jelek, amelyek mindenképpen jelzik: szükséges szakemberhez fordulni a kisgyermekkel.

Kemma.hu

Stréhliné Peternák Magdolna, a pedagógiai szakszolgálat logopédusa volt a vendég.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A beszélgetésből kiderült: a 3., és 5. életévet betöltött fiatalokat szűri a szakszolgálat, s ha valami rendellenességet találnak, akkor a megfelelő szakemberek bevonásával igyekeznek segíteni a normális beszédfejlődés kialakulásában. Elhangzott, hogy melyek azok a jellegzetességek, amelyekre érdemes odafigyelni, mikor, hány szó ismerete ildomos a kicsik számára. 

A szakember kifejtette: sajnos a sok kütyü, a túlzott képernyőhasználat évekre is képes megtorpantani a verbális beszédfejlődését. Fontos, hogy három éves korig elsősorban élő szavas mesét hallhassanak, és minél többet beszéljenek a szülők a gyerekekhez. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában