Születésnap

2023.11.10. 12:00

85 éves lett a Felvidékről kitelepített Anci néni, a komáromi polgármester is felköszöntötte

A nyolcvanöt éves Keller Tiborné Anci nénit köszöntötte otthonában dr. Molnár Attila polgármester. Anci nénit és családját 1947. szeptember 10-én Deákiból tehervagonnal a Tolna megyei Izménybe telepítették, ahol 1962-ig éltek igen nehéz körülmények között.

Körtvélyfáy Dina

Keller Tiborné és dr. Molnár Attila

Forrás: komarom.hu

1962 májusában Koppánymonostorra költöztek. Anci néni kezdetben a vasúton dolgozott, majd bolti eladó volt egészen nyugdíjazásáig. Férje vasutas volt, 1995-ben halt meg. Három gyereke született, Gyöngyike, Marika és Tibor. Lányai a fővárosban élnek, fia és családja pedig Koppánymonostoron. Anci néninek 5 unokája és 11 dédunokája van. 
Anci néni a mai napig aktív, oszlopos tagja a Nőklubnak és a Kecskés László Társaságnak. Sokat kirándul külföldön és itthon egyaránt. Visszaemlékezései az Élet-képek, a Felvidékről kitelepített és Komáromban letelepedett családok albumában is szerepelnek. 

Dr. Molnár Attila polgármester 2012-ben önálló indítványként benyújtott határozati javaslatában – miszerint április 12-e Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja legyen – expozéjában Anci néni visszaemlékezéseiből is idézett. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában