MÁV

2023.10.25. 07:00

Vonatozó diákok figyelem! - ez az október végén lejáró határidő mindannyiótokat érint

Ha te is diák vagy, esetleg szülő, akinek van vonatozó iskolás gyermeke, akkor ezt a közelgő határidőt fontos megjegyezni.

Kemma.hu

A MÁV közleményében adott tájékoztatást arról, hogy az előző tanévben, illetve félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig jogosítják fel a diákokat utazási kedvezmény igénybevételére. A MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Mint írták, a köznevelési intézményekben az éves matrica, valamint a felsőoktatásban a 2022/23-as tanév második félévi matricái október 31-ig érvényesek. Tekintettel arra, hogy idén október 28. és november 5. közé esik az őszi szünet, érdemes az új matricákat időben beszerezni. A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2007. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Hozzátették, hogy azok a diákok, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték azt, a diákigazolvány kiadásáig kapott (kormányrendeletben meghatározott) QR kódos, nyomtatott, eredeti pecséttel és aláírással ellátott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában